Open top menu
nedjelja, 26. siječnja 2014.


Tražite poslasticu bez brašna, slatku, izdašnu i ukusnu? Ova torta od meda i badema je onda kao stvorena za vas, probajte.
Na Farm on plate blogu ovaj recept je postavala djevojka Medha inače profesionalna kuvarica, a ovaj recept je osmislila za posebnu priliku, rođendan svog partnera Anupa, koji zajedno sa njom održava ovaj sjajni blog.

Upravo iz razloga što je nastao iz ljubavi smatramo da ovaj recept ne može biti loš.

Potrebni sastojci:

med i bademi

Za tortu
  • 3 šolje mlevenih badema
  • 3 jaja
  • ½ šolje meda
  • ½ šolje kokosovog ulja
  • Kašika sitno narendane narandžine korice
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • Malo soli
Namastite okrugli kalup, uključite rernu da se greje na 170C i krenite sa pripremom.
Sve suve sastojke pomešajte u posudi za mešanje. U posebnu posudu stavite jaja, med, kokosovo ulje i narandžinu koricu pa dobro izmešajte uz pomoć električnog miksera. Nakon toga sjedinite suve i mokre sastojke, lagano izmešajte uz pomoć varjače i pecite 30-45 minuta u zagrejanoj rerni. Pustite tortu da se hladi u kalupu najmanje 30 minuta pre nego je izvadite na poslužavnik.
Dok se torta peče vi pripremite preliv.
Krema od indijskih oraha
  • Šolja indijskih oraha koji su se namakali u vodi sat vremena
  • ¼ šolje sveže ceđenog soka od narandže
  • ¼ šolje meda
  • Kašičica vanila ekstrakta
  • Malo soli
Procedite indijske orahe iz vode i stavite ih u bleneder zajedno sa ostalim sastojcima. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte preko ohlađenog kolača. Tortu ukrasite svežim voćem po želji.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian