Open top menu
nedjelja, 26. siječnja 2014.



Kad želite jednostavan i ukusan kolač bez puno posla ove kocke sa višnjama su sjajan izbor, a zamrznute višnje u zimskim danima savršeno će zameniti one sveže.
Kocke sa višnjama su savršen nedeljni desert nakon obilnog ručka, isprobajte ih već ovog vikenda i to prema receptu koji smo pronašli na Justonecookbook blogu.

Potrebni sastojci:

  • Pakovanje zamrznutih višanja
  • Dve kašike brašna
kosce

Kora
  • 171 g putera
  • ½ kašičice vanila ekstrakta
  • 134 g šećera
  • 259 g brašna
  • Prstohvat soli


Fil
  • 227 g putera
  • 3 jaja
  • 134 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 64 g brašna
  • Kašičica vanila ekstrakta
  • Kašičica ekstrakta od badema
Uključite rernu da se greje na 190 C, a četvrtasti kalup ili vatrostalnu posudu namastite i obložite masnim papirom.
Odmrznute višnje procedite od tečnosti i pomešajte sa dve kašike brašna, jer na taj način neće pasti na dno kolača.
visnje

U velikoj posudi za mešanje kombinujte otopljeni puter vanilu i šećer pa mešajte mikserom na jačoj brzini dok ne dobijete glatku smesu.
Nakon toga dodajte so i brašno pa mešajte kratko da se svi sastojci sjedine. Trebalo bi da dobijete mrvičastu smesu, a ne konzistentno testo, pa je utisnite u pripremljen kalup i pecite u rerni 18 minuta.
kora

Dok se kora peče pripremite fil. Puter isecite na kockice i stavite u manju šerpicu, na srednje jaku temperaturu. Ostavite da se puter otopi često mešajući. Kako se puter bude zagrejavao stvaraće se pena i mehurići. Nakon nekoliko minuta mlečni delovi će postajati tamniji i spuštaće se na dno posude. Nastavite mešati i pazite da se ti delovi ne lepe za dno i pričekajte da puter ravnomerno ne potamni, treba da dobije blago smeđu boju, pazite samo da ne izgori.
topljenje

Puter uspite u staklenu teglicu da se lagano prohladi.
U posebnoj posudi, mikserom mešajte jaja i šećer dok ne postanu penasta, dodajte ekstrakte, a  na kraju dodajte i maslac koji ste otopili pa sve lagano izmešajte.
fil

Preko ohlađene kore poslažite višnje pa ih zalijte pripremljenim filom, pecite u rerni 30 minuta.
kolac

Kako da napravite smeđi puter za fil pogledajte u video tutorijalu koji smo za vas pronašli.




Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian