Open top menu
četvrtak, 23. siječnja 2014.


Kad su u pitanju deserti još uvek se držimo onih jednostavnih i ukusnih recepata za koje nije potrebno uključivati rernu, a tako je i sa našim današnjim predlogom.
Donosimo vam recept koji smo pronašli na Butter me Brooklyn blogu, a radi se o trobojnim štanglicama, čiji ukus će vas kupiti za sva vremena.

Potrebni sastojci

Za podlogu:
  • 110 g putera
  • 35 g kakaa u prahu
  • 50 g šećera
  • Pola kašičice vanila ekstrakta
  • Malo soli
  • 145 g graham krekera, usitnjenih
  • 55 g sitno mlevenih badema
  • 95 g kokosovog brašna


Za kremu:
  • 110 g omekšalog putera
  • 3 kašike praha za instant kremu od vanile
  • 2 šolje šećera u prahu
  • Kašika slatke pavlake (ili više po potrebi)
  • Malo soli i vanila ekstrakta
Za glazuru:
  • 180 g čokolade
Manju četvrtastu tepsiju namastite puterom i obložite plastičnom folijom.
Za podlogu dobro izmešajte sve sastojke, rukama ili mikserom pa dobijenu smesu ravnomerno utisnite u kalup.

[tanglice1

Za kremu, uz pomoć miksera mutite puter i šećer u prahu dok ne dobijete penastu smesu, dodajte ekstrakt vanile, malo soli i kašiku pavlake za šlag i kremu od vanile. Kad je krema glatka i bez grudvica prelijte je preko kore od graham krekera.
stanglice2

Za glazuru, na pari otopite čokoladu i jednostavno prelijte preko kreme.
stanglice3

Kolač ostavite da se hladi u frižideru nekoliko sati pre nego ga budete sekli u štanglice.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian