Open top menu
četvrtak, 30. siječnja 2014.




Potrebni sastojci:
Potrebno za koru: 3 žumanjka 200 gr šećera 1,5 dl tople vode 1,5 dl ulja 200 gr brašna 1 prašak za pecivo 1,5 kasika kakaoa 3 bjelanjka 1 kašika škrobnog brašna Fil: 2 pudinga od vanilije 7 dl mljeka šecćra po potrebi 1 kašika skorbnog brašna 100 gr putera potrebno još: 2 dl mljeka 50 gr čokolade 20-30 komada petit keksa 10-12 čajnih kolutića 2 šlag kreme od čokolade 1 šlag pjena mljeko za šlag kremu i pjenu(količina je napisana na vrečici) malo kokosa, ili nešto po vasoj želji za ukrasiti tortu.




Pripremanje:
Način pripreme: Umutiti žumanjce, šećer i pola količine vode dok ne isvjetli. Dodati ostatak vode, ulje prašak za pecivo i brašno i kakao. Dobro ujednačiti sve. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg, te ga postepeno dodati u smjesu i lagano ujednačiti da se ne slegne i bude pjenasto. Sasuti u podmazanu formu za torte i peći u zagrijanoj pečnici oko 30 minuta. Koru ohladiti i prerezati na dva dijela sa koncem. U mežuvremenu umutiti prah od pudinga,4-5 kašika mljeka i sšrobno brašno. Zagrijati ostatak mljeka dok ne počne pariti, polako mutiti žicom i sipati smjesu sa pudingom.Smanjti temperaturu na najniže i pustiti da prokuha. Kad je prokuhalo, smaknuti sa šporeta i ohladiti uz povremeno miješanje.U hladan puding dodati 100 gr putera i dobro ujednačiti. Završni dio: Staviti jednu koru na tacnu za torte, premazati sa pola pudinga. Zatim umakati petiti keks kratko u mljeko i redati na puding dva ili tri reda. Premazati sa ostatkom pudinga i staviti drugu koru. Cijelu tortu premazati sa umućenom šlag kremom. Ukuhati 1 dl mljeka i čokoladu. Kad se ohladi umočiti čajne kolutiše a zatim u kokos. Ukrasiti sa čajnim koluticima i šlag pjenom po vašoj želji.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian