Open top menu
srijeda, 19. veljače 2014.

Iako još uvijek traju rasprave o tome je li voće ili povrće, lubenica je jedna od najomiljenijih ljetnih poslastica i uz to jako zdrava, posebno za bubrege i srce.


Lubenica je i puna vode, zbog čega je pogodna za mršaljenje i hidrataciju u vrućim mjesecima. Ipak, dosta ljudi muku muči s njezinim rezanjem.

Kelsey Banfield, autorica popularne kuharice The Naptime Chef: Fitting Great Food into Daily Life, predlaže jednostavnu tehniku uz pomoć koje ćete rezati savršene komade za sebe i obitelj.

Naravno, kada jednom postanete vješti i ambiciozni, možda ćete od lubenice izvoditi kojekakve oblike poput ježeva, ali dotad evo sjajnog načina da dobijete najviše od ove ukusne i zdrave biljke.

1. Operite lubenicu toplom vodom kao što biste oprali bilo koje drugo voće. Postavite je na čistu dasku za rezanje i pridržavajte rukom kojom ne režete. Pokraj daske imajte veliku zdjelu gdje ćete stavljati svježe voće, kako se ne biste morali micati s mjesta.

2. Pobrinite se da je nož oštar, jer ćete tako postizati čiste rezove, a lubenica i nož vam neće bježati.

3. Krajeve odrežite i bacite. Potom lubenicu postavite na jedan kraj. Tako će biti stabilna dok je režete.

4. Prerežite je napola po sredini. Potom jednu polovicu izrežite na tanje kriške.

5. U ovom trenutku možete izrezati mesnati dio, narezati na kockice i staviti ga u zdjelu, ili kriške izrezati na još tanje kako bi ih djeca (ili odrasli) mogla primiti za koru.

6. Drugu polovicu možete ostaviti za kasnije, samo je čvrsto zamotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.
(NET.HR)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian