Open top menu
subota, 22. veljače 2014.

Osvežavajuća, voćna i lagana, Ananas Torta, užitak za sva čula.




Sastojci za ananas tortu

Sastojak                         Količina
Krem šlag od vanile        2 kesice
Mleko                            300 ml
Kisela pavlaka               400 ml
Šećer                            4 kašike
Želatin                           2 kesice
Seckani ananas             1 konzerva
Piškote                         300 gr.
Vanilin šećer                1 kesica


Priprema ananas torte...

Umutiti 2 kesice krem šlaga sa 300 ml mleka, 4 kašike šećera i 1 vanilin šećerom pa dodati 2 pavlake.
U fil ubaciti komadiće ananasa a njegov sok staviti u činiju.
Dve kesice želatina rastopiti u 8 kašika vode i staviti na ringlu da se malo zagreje (ne kuvati).
Sipati želatin u fil i umutiti mikserom.
Umakati piškote u sok od ananasa i ređati na dno i zidove šerpe.
Pola fila sipati u šerpu pa ponovo poređati piškote, pa preko njih sipati ostatak fila.
Ostatak piškota poređati na ananas tortu.
Ananas tortu staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Posluživanje
Ananas Tortu poslužiti kao dezert u vrelim letnjim danima.

Savet
Umesto ananasa mogu se staviti jagode kad je njihova sezona.

Želimo Vam prijatan užitak !
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian