Osvežavajuća, voćna i lagana, Ananas Torta, užitak za sva
čula.
Sastojci za ananas tortu
Sastojak Količina
Krem šlag od vanile 2
kesice
Mleko 300 ml
Kisela pavlaka 400 ml
Šećer 4 kašike
Želatin 2 kesice
Seckani ananas 1
konzerva
Piškote 300 gr.
Vanilin šećer 1
kesica
Priprema ananas torte...
Umutiti 2 kesice krem šlaga sa 300 ml mleka, 4 kašike šećera
i 1 vanilin šećerom pa dodati 2 pavlake.
U fil ubaciti komadiće ananasa a njegov sok staviti u
činiju.
Dve kesice želatina rastopiti u 8 kašika vode i staviti na
ringlu da se malo zagreje (ne kuvati).
Sipati želatin u fil i umutiti mikserom.
Umakati piškote u sok od ananasa i ređati na dno i zidove
šerpe.
Pola fila sipati u šerpu pa ponovo poređati piškote, pa
preko njih sipati ostatak fila.
Ostatak piškota poređati na ananas tortu.
Ananas tortu staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Posluživanje
Ananas Tortu poslužiti kao dezert u vrelim letnjim danima.
Savet
Umesto ananasa mogu se staviti jagode kad je njihova sezona.
Želimo Vam prijatan užitak !