Open top menu
subota, 8. veljače 2014.

Brzi kolač s višnjama



Sastojci: 

6 jaja  

2 šalice (2 dl)šećera 
4  1/2 šalice brašna  
2 šalice (1.5 dl)ulja  
1 prašak za pecivo  
350 g višanja (očišćene, svježe, smrznute ili iz kompota)  
2 šalice mlijeka

Priprema:

Prvo izmiksati jaja i šećer dok se šećer rastopi 


U smjesu dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko i izmiješati sve dobro metlicom ili kuhačom dok ne dobijete glatku gustu tekućinu 
Pola smjese istresti u namašćenu duboku tepsiju (ovo je smjesa za veliku tepsiju, 30×40 otprilike, ) 
Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva da se kratko zapeče, oko 7 minuta 
Izvaditi tepsiju te na smjesu poslagati višnje tako da prekriju dijeli biskvit, zatim istresti drugu polovicu smjese i vratiti u pećnicu 

Posluživanje

Možda će vam se činiti da imate malo smjese, međutim ona jako naraste pa je dovoljno da samo prekrije dno tepsije prva polovica smjese, a druga polovica ako i ne prekrije u potpunosti 


višnje nije problem, u pečenju će se sve izjednačiti i izgledat će vrlo efektno
Možete i cijelu smjesu istresti odjednom i gore poslagati višnje pa tek tada staviti peći
Biskvit je vrlo ukusan te je pogodan za raditi i u kalupima za muffine
Višnje se mogu skuhati i sa pudingom ako želite filovani kolač, ali onda smjesu pecite odjednom, a fil stavljajte ili gore na cijeli biskvit pa šlag na vrh, ili biskvit presijecite nakon pečenja na dvije kore pa između filujte 
 Sa ovim biskvitom možete kombinirati bilo koje voće i bilo koji fil po želji!

Uživajte !



Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian