Open top menu
subota, 8. veljače 2014.



Sastojci

Za biskvit:

  •  5 jaja
  •  120 g šećera
  •  1 Limun šećer 
  •  100 ml ulja
  •  150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  •  ½ vrećice Praška za pecivo
  •  20 g kakaa
  •  2 žlice vode

Za kremu:

  •  1 Puding vanilin 
  •  80 g šećera
  •  500 ml mlijeka
  •  20 g kokosova brašna

Za posipavanje:

  •   kokosovo brašno

Priprema :
  1. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte limun šećer i ulje. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. 
  2. Pola smjese izlijte u tepsiju (32x20 cm) koju ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta. 
  3. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo brašno zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni puding i kuhajte nekoliko minuta. Još toplu smjesu prelijte preko pečenog biskvita. 
  4. U drugi dio biskvitne smjese dodajte kakao i vodu. Prelijte preko pudinga i poravnajte. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15 minuta.

Posluživanje

Ohlađeni kolač pospite kokosovim brašnom, narežite na kocke i poslužite.

Savjet

Puding od vanilije možete zamijeniti i pudingom od čokolade.

Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian