Svi ljubitelji čokolade s ovim će receptom doći na svoje. Vrlo čokoladna, vrlo sočna i vrlo ukusna kratki je opis čokoladne torte koja će razmaziti vaše nepce. Jednostavna je za pripremu i nije je potrebno ukrašavati zato kuhaču u ruku i akcija!
Sastojci:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 700 g čokolade za kuhanje
- ½ vrećice praška za pecivo
- 0,5 l vrhnja za šlag
Priprema:
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 700 g čokolade za kuhanje
- ½ vrećice praška za pecivo
- 0,5 l vrhnja za šlag
Priprema:
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u snijeg.
- U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte u glatku smjesu. Smjesi dodajte ulje i prašak za pecivo
te sve zajedno dobro izmiksajte.
- 300 grama čokolade razmrvite u manje komade i otopite je u loncu na vrlo laganoj vatri.
Nakon što se u potpunosti otopila dodajte je smjesi te ponovno sve dobro izmiješajte.
- U smjesu dodajte i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte, ali ručno. Dobivenu smjesu
ulijte u kalup i pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
- Vrhnje za šlag ulijte u zdjelu te u njega odmah dodajte 400 grama komadiće čokolade za
kuhanje. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
- Dobivenu kremu prelijte po biskvitu. Po površini gusto posipajte kakao u prahu i vaša
je torta spremna. Dobar tek!
Savjeti:
- U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte u glatku smjesu. Smjesi dodajte ulje i prašak za pecivo
te sve zajedno dobro izmiksajte.
- 300 grama čokolade razmrvite u manje komade i otopite je u loncu na vrlo laganoj vatri.
Nakon što se u potpunosti otopila dodajte je smjesi te ponovno sve dobro izmiješajte.
- U smjesu dodajte i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte, ali ručno. Dobivenu smjesu
ulijte u kalup i pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
- Vrhnje za šlag ulijte u zdjelu te u njega odmah dodajte 400 grama komadiće čokolade za
kuhanje. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
- Dobivenu kremu prelijte po biskvitu. Po površini gusto posipajte kakao u prahu i vaša
je torta spremna. Dobar tek!
Savjeti:
- Torta bi se po receptu trebala jesti potpuno hladna pa je najbolje da je napravite dan ranije
i ostavite preko noći u hladnjaku.
- Ako se biskvit previše podigne čim ga izvadite iz pećnice žlicom ga po cijeloj širini lagano
potisnite dok se ne spusti.
i ostavite preko noći u hladnjaku.
- Ako se biskvit previše podigne čim ga izvadite iz pećnice žlicom ga po cijeloj širini lagano
potisnite dok se ne spusti.