Open top menu
utorak, 25. veljače 2014.





Sastojci (15 porcija):



30 komada petit keksa
400 gr jogurta  sa što manje masti


600 gr oljuštenih i bez koštica brskvi
2ml ekstrata od vanile
2 kesice  želatina (20 gr)
kašičica kaka
kašičice smeđeg šećera u prahu (opciono)


Priprema:

U blender stavite jogurt i breskve pa ih izmiksirajte da dobijete kašu.

Želatin potopite u 100ml vode pa kad odstoji 5 minuta stavite na vatru da se otopi, ali da ne provri.

Sklonite sa vatre pa malo prohladite. Dodajte 3 kašike smese od jogurta i brseskvi i promešajte da se sjedini pa onda tu smesu istresite u jogurt i mešajte.

U visoku tepsiju poredjajte red petit keksa, 15 komada, pa istresite ovu smesu i odgore posležite ostatak keksa.

Stavite u frižider najmanje  4h da odstoji papospite pomešanim smedjim šećerom i kakaom pa poslužite.

Izvor: (www.brzikolaci.com/kolaci/dijetalni-kolac.html)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian