Za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
Za kremu:
50 dag mladog kravljeg sira
5 žlica šećera u prahu
1 vrećica vanilin šećera
2 vrećice želatine
sok od 1 limuna
5 dl slatkog vrhnja
75 dag bresaka ili marelica iz konzerve
Za ukrašavanje:
2,5 dl slatkog vrhnja
1 vrećica crvenih gumenih bombona
(maline)
Priprema
Biskvit:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte im brašno i
prašak za pecivo. Laganopromiješajte. Okrugli oblik za tortu nauljite i
pobrašnite. Smjesu izlijte u oblik. Pecite uprethodno zagrijanoj pećnici 20
minuta na temperaturi od 180
C
C. Iskrenite još vruć pečenbiskvit na odgovarajuću
podlogu. Ostavite neka se ohladi.
Krema:
Na cjediljki ocijedite sir od viška tekućine. Šećer,
vanilin šećer, sir, želatinu pripremljenuprema uputi na vrećici i limunov sok
dobro izmiješajte. Dodajte im tučeno slatko vrhnje. Dobroizmiješajte i
sjedinite.
Izrada:
Ocijedite breskve od soka, a sok sačuvajte. Narežite
breskve na komadiće. Ostavite jedandio bresaka za ukrašavanje torte. Ohlađeni
biskvit natopite sokom od breskve. Premažite gakremom. Na kremu poslažite
komadiće voća.
Ukrašavanje:
Tortu bogato ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, komadićima
breskve i crvenim gumenimbombonima.
izvor: http://www.tortekolaci.bloger.index.hr/
izvor: http://www.tortekolaci.bloger.index.hr/