Open top menu
utorak, 25. veljače 2014.




Za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna

 Za kremu:
50 dag mladog kravljeg sira
5 žlica šećera u prahu
1 vrećica vanilin šećera
2 vrećice želatine
sok od 1 limuna
5 dl slatkog vrhnja
75 dag bresaka ili marelica iz konzerve

 Za ukrašavanje:
2,5 dl slatkog vrhnja
1 vrećica crvenih gumenih bombona
(maline)

 Priprema

Biskvit:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte im brašno i prašak za pecivo. Laganopromiješajte. Okrugli oblik za tortu nauljite i pobrašnite. Smjesu izlijte u oblik. Pecite uprethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na temperaturi od 180
C
C. Iskrenite još vruć pečenbiskvit na odgovarajuću podlogu. Ostavite neka se ohladi.

Krema:
Na cjediljki ocijedite sir od viška tekućine. Šećer, vanilin šećer, sir, želatinu pripremljenuprema uputi na vrećici i limunov sok dobro izmiješajte. Dodajte im tučeno slatko vrhnje. Dobroizmiješajte i sjedinite.

Izrada:
Ocijedite breskve od soka, a sok sačuvajte. Narežite breskve na komadiće. Ostavite jedandio bresaka za ukrašavanje torte. Ohlađeni biskvit natopite sokom od breskve. Premažite gakremom. Na kremu poslažite komadiće voća.

Ukrašavanje:
Tortu bogato ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, komadićima breskve i crvenim gumenimbombonima.

izvor: http://www.tortekolaci.bloger.index.hr/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian