Open top menu
subota, 8. veljače 2014.



Sastojci :

  •  200g brasno
  •  2 zlicice prasak za pecivo
  •  175g secer
  •  150ml jogurt
  •  150ml ulje
  •  1 zlicica limunova korica
  •  2 zlicice vanilija ekstrakt ili secer
  •  3 jaja
  •   marmelada od marelica
  •  4-5 bjelanca
  •  2-3 zlice mljeveni orasi 

Priprema : 

  1. U vecu zdjelu umutiti 3 jaja.
    Zatim dodati ulje, jogurt, secer, naribanu limunovu koricu i vaniliju i dobro izmjesati.
    Dodati prosijalo brasno zajedno sa praskom za pecivo i sve zajedno dobro izmjesati elektricnim mikserom.
  2. Uliti u namazanu dublju tavu i staviti u vec zagrijanu pecnicu na 180 C da se pece oko 35 minuta.
    Kad je gotovo izvaditi iz pecnice i ostaviti da se malo ohladi.
  3. Premazati sa marmeladom. Ukoliko imate dzem mozete ga malo razrijediti sa vodom da se lakse premaze.
    Ja sam kolac premazala pola sa marelicom a pola sa marmeladom od jagoda.
  4. Umutiti bjelanjak sa malo secera da dobijete cvrsti snijeg, zatim premazit preko marmelade, posuti sa orasima i vratiti u pecnicu da se malo zapece. Dovoljno je 5-7 minuta.

    Uživajte !!!


Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian