Open top menu
srijeda, 19. veljače 2014.

Isprobajte recept za jednostavan, ali ipak malo drugačiji kolač sa svježim voćem.


Sastav:

    250 g brašna,
    125 g margarina,
    80 gr šećera,
    1 jaje,
    prstohvat soli,
    1 kašika šećera,
    400 g svježih jagoda,
    80 g pekmeza od ribizla (može i od jagoda ili neki drugi crveni pekmez),


Priprema:

Magarin omekšan na sobnoj temperaturi izražite na kockice i dodajte u prosijano brašno i prstima izmiješajte. Dodajte ostale sastojke: sol, šećer i jaje i miješajte rukama sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Od tijesta oblikujte loptu, umotajte u foliju i ostaviti na pola sata u frižider.

Na pobrašnjenom stolu razvaljajte tijesto tako da dobijete oblik kruga, malo većeg od okruglog kalupa za pite. Malo pouljite kalup i pospite brašnom i u njega stavite razvaljano tijesto. Neka tijesto prekrije rubove kalupa. Izbodite tijesto vilicom i pospite žlicom šećera. Pecite 15-ak min na 180°C.

Očistite i prepolovite jagode.

Naptavite preljev tako što ćete izmiješati pekmez s pola čaše vode i kratko prokuhati.

Na ohlađeno tijesto poredajte jagode i preko njih stavite preljev.

Ovu ukusnu slasticu možete jednostavno i brzo napraviti od jagoda, ali i od nekog drugog sezonskog voća.
(DOZNAJEMO)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian