Smjesu za čokoladni kolač sa kojim ne možete da pogriješite
možete da napravite i
dan ranije i ostavite u frižideru, pa je samo izvadite deset minuta prije pečenja, i
za čas imate savršenu poslasticu.
dan ranije i ostavite u frižideru, pa je samo izvadite deset minuta prije pečenja, i
za čas imate savršenu poslasticu.
Sastojci:
225 g tamne čokolade
225 g maslaca
225 g šećera
5 jaja
1 kašika brašna
Potrebno je:
1. Uključite rernu na 190°C. Obložite kalup obima 25 cm
papirom za pečenje ili namažite
male kalupiće maslacem (trebat će vam desetak u tom slučaju).
male kalupiće maslacem (trebat će vam desetak u tom slučaju).
2. Rastopite čokoladu i maslac (u mikrovalnoj ili na pari).
Dodajte šećer i pustite da se sve
malo ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, mješajući posle svakog dodavanja da bi smjesa
bila potpuno jednolična. Na kraju dodajte i kašiku brašna.
malo ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, mješajući posle svakog dodavanja da bi smjesa
bila potpuno jednolična. Na kraju dodajte i kašiku brašna.
3. U kalupu od 25 cm peče se oko 25 min, a u malim kalupima
15-ak min. Sredina treba da
ostane živa, a u slučaju malih kolača i polutečna. Pustite ih da se ohlade na sobne
temperature i ako možete da se strpite, poslužite ih tek slijedeći dan, jer su najbolji kada
se dobro ohlade u frižideru.
ostane živa, a u slučaju malih kolača i polutečna. Pustite ih da se ohlade na sobne
temperature i ako možete da se strpite, poslužite ih tek slijedeći dan, jer su najbolji kada
se dobro ohlade u frižideru.
(JUTARNJI.HR)