Open top menu
srijeda, 26. veljače 2014.

Smjesu za čokoladni kolač sa kojim ne možete da pogriješite možete da napravite i
dan ranije i ostavite u frižideru, pa je samo izvadite deset minuta prije pečenja, i
 za čas imate savršenu poslasticu.



Sastojci:

225 g tamne čokolade
225 g maslaca
225 g šećera
5 jaja
1 kašika brašna

Potrebno je:

1. Uključite rernu na 190°C. Obložite kalup obima 25 cm papirom za pečenje ili namažite
 male kalupiće maslacem (trebat će vam desetak u tom slučaju).

2. Rastopite čokoladu i maslac (u mikrovalnoj ili na pari). Dodajte šećer i pustite da se sve
 malo ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, mješajući posle svakog dodavanja da bi smjesa
 bila potpuno jednolična. Na kraju dodajte i kašiku brašna.

3. U kalupu od 25 cm peče se oko 25 min, a u malim kalupima 15-ak min. Sredina treba da
 ostane živa, a u slučaju malih kolača i polutečna. Pustite ih da se ohlade na sobne
temperature i ako možete da se strpite, poslužite ih tek slijedeći dan, jer su najbolji kada
se dobro ohlade u frižideru.

(JUTARNJI.HR)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian