Open top menu
srijeda, 26. veljače 2014.


Razveselite vaše malene, a ni odrasle nećete razočarati
Napravite Kinder pingvin i iznenadite malene a bogami i odrasle





Sastav:

    
    Biskvit:

    5 jaja,
    5 žlica šećera,
    5 žlica vode,
    5 žlica brašna,
    5 žlica kakaa,


    1 prašak za pecivo

    Krema:
    400 ml slatkog vrhnja,
    400 g kiselog vrhnja,
    2 vanilija šećera

    Glazura:
    200 g tamne čokolade,
    6 žlice šećera,
    6 žlice vode,
    100 g maslaca


Priprema:

Biskvit: Za biskvit prvo bjelanjke, u koji smo dodali polovicu šećera, izradimo u snijeg. Zatim izmiksamo pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodamo sve ostale sastojke, izmiksamo pa lagano na kraju dodamo snijeg. Pečemo na 180°C 20 min. Kad se biskvit ohladi razrežemo ga na 2 dijela.

Krema: Izmiksati slatko vrhnje sa vanilin šećerom u šlag, a zatim umiješati i kiselo vrhnje.

Glazura: Od navedenih sastojaka zapravo treba napraviti dvije glazure, za svaku do njih upotrijebiti jednu polovinu sastava. Radi se ovako: Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa šećerom i vodom. Skinuti sa vatre pa umiješati maslac narezan na kockice.

Slaganje: Najprije na biskvit treba staviti pola kreme, preko toga prvu glazuru i onda staviti u frižider da se glazura stvrdne. Nakon toga ide ostatak kreme, zatim drugi biskvit i, na kraju, druga glazura.



(cure.ba)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian