Open top menu
subota, 8. veljače 2014.


Sastojci:

  •  Piškote Jedno duplo pakovanje (200 grama)
  •  Kakao 3-4 kašike
  •  Mlijeko 1-2 kašike (samo da razblaži kakao)
  •  Džem Bilo koji ukus po želji, najbolje ako je domaći 
  •  Šlag pjena 1 pakovanje
  •  Čokoladne mrvice Opcionalo (za dekoraciju) 


Priprema:

  1. Skuhati dvije kašike kakaa u jednoj čaši vode, dok ne proključa, kao kada kuhate običnu kafu :) Dodajte malo mlijeka!
  2. Piškote natapati u kakao - ne treba dodavati šećer, jer ga na piškotama već ima! redajte piškote na odabranu podlogu, u kojem god želite obliku.
  3. Preko sloja piškota namažite džem (ja sam koristila neki domaći od višnje, ali možete bilo koji po želji. Što domaćinskiji, to bolji :) Zatim stavite još jedan red namočenih piškota, pa malo džema i tako dok ne potrošite sve kekse (moja podloga je bila mala, pa kolač ima 3 reda :)
  4. Umutite šlag iz kesice prema standardnom uputstvu. Dok mutite, dodajte kašičicu kakaa, kako bi dobio čokoladnu nijansu i ukus!


    Posluživanje

    Premažite cijeli kolač šlagom i dekorišite čokoladnim mrvicama! Ohladite u frideru i uživajte u ovom laganom, slatkom i jednostavnom dezertu.

Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian