Sastojci
- šolja i po šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 2 šolje brašna
- 2 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 šolja džema od borovnica (ili drugog džema po želji)
- Pomješati šećer, vanilin šećer, jaja, jogurt i ulje. Dodati brašno i prašak za pecivo. Mutiti dok ne dobijete ujednačenu masu.
- Brašna otprilike treba dodati 400-450gr, da bude dovoljno žitko da može da se sipa u kalupe, ali dovoljno gusto da džem koji dodajete ne propadne na dno kalupa.
- Poredati papirne čašice za pečenje u kalupe, sipati tijesto do 2/3 dubine kalupa. Dodati kašiku džema na svaki, pa prekriti još po jednom kašikom testa. Peku se 20 tak minuta na 190-200 stepeni (prilagodite ovu odrednicu jačini vaše rerne).
- Kad su gotovi (onako rumeni i pomalo napukli – njam njam), izvadite ih iz rerne i iz kalupa, pokrijte jednom mokrom, pa preko jednom suvom krpom i ostavite bar 5-10 minuta (kolko izdržite:). Ove krpe pomažu da ostanu još mekši i sočniji…Uživajte!
Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/