Trikovi koji će vam pomoći da se meso ne osuši, da duže
ostane svježe, da se ljepše ispohuje i ima izvanredan ukus.
* Ako vam gosti kasne, a pečenje je upravo vrelo
"izašlo" iz rerne i želite da tako i ostane, zajedno sa posudom u
kojoj ste ga pekli stavite preko lonca sa kipućom vodom. Tako se meso neće ohladiti,
a ostaće sočno i hrskavo. Možete i da ga vratite u rernu, ali obavezno stavite
i činiju punu tople vode, kako se meso ne bi isušilo.
* Ako spremate teletinu, piletinu ili jagnjetinu, prije
pečenja ga na nekoliko minuta stavite u šerpu kipuće vode. Na taj način ćete
izbjeći da bude suho.
* Ukoliko se mučite da oljuštite suhe kobasice koje
uglavnom imaju usku i za ljuštenje nezgodnu koru, na pola sata ih umotajte u
mokru krpu.
* Pohovano meso biće ukusnije i rumenije ako prezle
izmiješate sa komadićima rendanog parmezana.
* Kada pohujete, ulje u kojem pržite meso uglavnom pjeni.
Da se to ne bi događalo i da meso ne bi upijalo suvišnu masnoću, stavite u
tiganj nekoliko listova svježe zelene salate.
* Kada lupate šnicle, prije toga obavezno tučak nakvasite
vodom jer će tako meso ostati sočno i biće mnogo ukusnije, pišu Novosti.
(CURE.BA)