Open top menu
petak, 28. veljače 2014.


Trikovi koji će vam pomoći da se meso ne osuši, da duže ostane svježe, da se ljepše ispohuje i ima izvanredan ukus.



* Ako vam gosti kasne, a pečenje je upravo vrelo "izašlo" iz rerne i želite da tako i ostane, zajedno sa posudom u kojoj ste ga pekli stavite preko lonca sa kipućom vodom. Tako se meso neće ohladiti, a ostaće sočno i hrskavo. Možete i da ga vratite u rernu, ali obavezno stavite i činiju punu tople vode, kako se meso ne bi isušilo.

* Ako spremate teletinu, piletinu ili jagnjetinu, prije pečenja ga na nekoliko minuta stavite u šerpu kipuće vode. Na taj način ćete izbjeći da bude suho.

* Ukoliko se mučite da oljuštite suhe kobasice koje uglavnom imaju usku i za ljuštenje nezgodnu koru, na pola sata ih umotajte u mokru krpu.

* Pohovano meso biće ukusnije i rumenije ako prezle izmiješate sa komadićima rendanog parmezana.

* Kada pohujete, ulje u kojem pržite meso uglavnom pjeni. Da se to ne bi događalo i da meso ne bi upijalo suvišnu masnoću, stavite u tiganj nekoliko listova svježe zelene salate.

* Kada lupate šnicle, prije toga obavezno tučak nakvasite vodom jer će tako meso ostati sočno i biće mnogo ukusnije, pišu Novosti.

(CURE.BA)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian