Open top menu
petak, 28. veljače 2014.


Šareno, a jako ukusno...


Sastojci
10 jaja
10 šoljica šećera
10 šoljica brašna
2 praška za pecivo
2 pudinga od vanile
1 litar mlijeka
2 šoljice ulja
400 grama šećera
1 margarin
velike oblande
džem od kajsije
kakao
Priprema
Prva kora: umutiti 5 jaja, dodati 5 šoljica šećera, jednu šoljicu mlijeka (od litar mlijeka koje treba pripremiti), 1 šoljicu ulja i jedan prašak za pecivo.
Druga kora: sve je isto kao za prvu, samo se na kraju dodaju i dvije kašike kakaoa.
Kada se kore ispeku i malo se ohlade, onda se braon kora bogato premaže džemom, a preko nje se stavi žuta kora i ostavi malo da džem upije. Zatim se kore isjeku na 10 uzdužnih traka, pa se odlože na stranu, a pristupa se izradi fila.
Napraviti karamel od 400 grama šećera, a kada se šećer otopi, sipati preostalo mlijeko (litar, manje za dve šoljice). U to umutiti dva pudinga od vanile, koji se prethodno razmute od postojećeg mlijeka. To treba da vri dva-tri minuta. U vrelo staviti jedan margarin i mutiti još malo dok se margarin ne rastopi.
Ovaj fil razliti na oblande, na svih pet kora, ali tako da se na svaku razlije posebno. Dakle, premaže se jedna oblanda, pa se na nju stave dvije trake (od kora koje ste isjekli), ali tako da prva traka bude stavljena sa braon dijelom okrenutim nadolje, a žutim nagore, a druga sa žutim nadolje, a braon nagore. Uviti u rolat zajedno sa oblandom.
Postupak ponoviti pet puta, iskoristiti sve oblande i sve trake od žute i braon kore.
(CURE.BA)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian