Šareno, a jako ukusno...
Sastojci
10 jaja
10 šoljica šećera
10 šoljica brašna
2 praška za pecivo
2 pudinga od vanile
1 litar mlijeka
2 šoljice ulja
400 grama šećera
1 margarin
velike oblande
džem od kajsije
kakao
Priprema
Prva kora: umutiti 5 jaja, dodati 5 šoljica šećera, jednu
šoljicu mlijeka (od litar mlijeka koje treba pripremiti), 1 šoljicu ulja i
jedan prašak za pecivo.
Druga kora: sve je isto kao za prvu, samo se na kraju
dodaju i dvije kašike kakaoa.
Kada se kore ispeku i malo se ohlade, onda se braon kora
bogato premaže džemom, a preko nje se stavi žuta kora i ostavi malo da džem
upije. Zatim se kore isjeku na 10 uzdužnih traka, pa se odlože na stranu, a
pristupa se izradi fila.
Napraviti karamel od 400 grama šećera, a kada se šećer
otopi, sipati preostalo mlijeko (litar, manje za dve šoljice). U to umutiti dva
pudinga od vanile, koji se prethodno razmute od postojećeg mlijeka. To treba da
vri dva-tri minuta. U vrelo staviti jedan margarin i mutiti još malo dok se
margarin ne rastopi.
Ovaj fil razliti na oblande, na svih pet kora, ali tako
da se na svaku razlije posebno. Dakle, premaže se jedna oblanda, pa se na nju
stave dvije trake (od kora koje ste isjekli), ali tako da prva traka bude
stavljena sa braon dijelom okrenutim nadolje, a žutim nagore, a druga sa žutim
nadolje, a braon nagore. Uviti u rolat zajedno sa oblandom.
Postupak ponoviti pet puta, iskoristiti sve oblande i sve
trake od žute i braon kore.
(CURE.BA)