Open top menu
petak, 28. veljače 2014.


Novo istraživanje sigurno će obradovati brojne ljubitelje ukusnih palačinki. Naučnik sa Univerziteta Volverhempton tvrdi da je otkrio formulu za savršene palačinke.



Prodavači palačinki Debenhams, otkrili su javnosti komplikovanu formulu uz koju palačinke uvijek ispadaju savršene, a do koje su došli u saradnji sa naučnicima sa Univerziteta Volverhempton.

"L predstavlja broj grudvica u smjesi, a C odgovara konzistenciji smjese. F se odnosi na uspešnost okretanja, k je idealna konzistencija, a T je temperatura tiganja. Savršena temperatura tiganja predstavlja m, S je vreme tokom koga smjesa odstoji prije pečenja, a E je vrijeme tokom koga palačinke stoje prije nego što se pojedu pojedene – što je rezultat bliži brojki 100, to su palačinke bolje", kaže portparolka Debenhamsa, Lizi Singleton i dodaje: "Nabavite savršeni tiganj za pečenje palačinki, držite se formule i sigurno će biti savršene."

"Zlatna pravila pečenja palačinki su: tiganj zagrijan na 191 stepen, smjesa bez grudvica, ostaviti smjesu da odstoji 30 minuta prije pečenja, i palačinke koje se pojedu odmah poslije pečenja – čini se prilično jednostavno, zar ne", dodaje Lizi.

Sofi Batgejt, vlasnica restorana Sophie’s u Londonu otkriva tajne za savršeno okretanje palačinki, bez lijepljenja za tiganj, pod ili plafon.

1. Budite spremni. Ne bojte se da pripremite sve unaprijed. Napravite smjesu za palačinke veče prije i u smjesu dodajte i malo soli – palačinke će se lakše okretati i biće boljeg ukusa.

2. Ne uzimajte prvi tiganj koja vam dođe pod ruku. Koristite teške tiganje, u njima je lakše okretati palačinke, a s pečenjem i okretanjem sačekajte sve dok ne bude jako vruć.


3. Tajna u debljini. Palačinke moraju da budu glatke, okrugle i tankih ivica, nikako predebele, a što su tanje, to će biti lakše da se peku i okreću.
cure.ba
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian