BISKVIT
6 bjelanjaka
200 g šećera
250 g mljevenih oraha
1 žlica brašna
2 žlice prezli
1 prašak za pecivo
KREMA
7 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 žumanjaka
100 g šećera
250 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
200 g pettit beurre keksa
PRIPREMA BIKSVITNOG TIJESTA
Bjelanjke umutite sa šećerom pa im dodajte ostale sastojke za
biskvit i izmiksajte pri srednjoj brzini.
Pećnicu zagrijte na 180°C, lim za pečenje obložite pek
papirom i ulijte smjesu za biskvit.
Pecite 20 – ak minuta.
PRIPREMA KREME
Mlijeko kuhajte do vrenja.
U drugoj posudi izmiješajte žumanjke, šećer, puding od
vanilije sa 1 dcl mlijeka (uzeti od 7 dcl) i ukuhajte kremu.
Gotovu kremu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U ohlađenu kremu dodajte 250 g maslaca pa kremu podijelite na
dva dijela.
U jedan dio kreme ulijte čokoladu za kuhanje otopljenu na
pari.
Ohlađeni biskvit premažite žutom kremom, na žutu kremu
složite pettit keks.
Čokoladnu kremu izlijte na pettit beurre keks i trostruki
užitak ukrasite mljevenim orasima.
Trostruki užitak je pripravljen. U slast!
Kolaci.eu