Open top menu
srijeda, 26. veljače 2014.


BISKVIT
6 bjelanjaka
200 g šećera
250 g mljevenih oraha
1 žlica brašna
2 žlice prezli
1 prašak za pecivo
KREMA
7 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 žumanjaka
100 g šećera
250 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
200 g pettit beurre keksa


PRIPREMA BIKSVITNOG TIJESTA

Bjelanjke umutite sa šećerom pa im dodajte ostale sastojke za biskvit i izmiksajte pri srednjoj brzini.
Pećnicu zagrijte na 180°C, lim za pečenje obložite pek papirom i ulijte smjesu za biskvit.
Pecite 20 – ak minuta.
PRIPREMA KREME

Mlijeko kuhajte do vrenja.
U drugoj posudi izmiješajte žumanjke, šećer, puding od vanilije sa 1 dcl mlijeka (uzeti od 7 dcl) i ukuhajte kremu.
Gotovu kremu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U ohlađenu kremu dodajte 250 g maslaca pa kremu podijelite na dva dijela.
U jedan dio kreme ulijte čokoladu za kuhanje otopljenu na pari.
Ohlađeni biskvit premažite žutom kremom, na žutu kremu složite pettit keks.
Čokoladnu kremu izlijte na pettit beurre keks i trostruki užitak ukrasite mljevenim orasima.
Trostruki užitak je pripravljen. U slast!

Kolaci.eu
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian