Open top menu
subota, 8. veljače 2014.







Sastav:

5 bjelanjaka


 250 g šećera
 1 limun
 150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400

 1 Prašak za pecivo 
 150 g kokosova brašna





Za prvu kremu:

 500 ml mlijeka
 70 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
 70 g šećera
Za drugu kremu:

 5 žumanjaka
 50 g šećera u prahu
 250 g maslaca
Za posipavanje:

 50 g kokosova brašna
  
Priprema

Bjelanjke miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Miješajući dodajte šećer i limunov sok.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) premazanu maslacem i pospite brašnom. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
Za prvu kremu: pomiješajte brašno, šećer i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte i umiješajte pripremljenu smjesu te uz miješanje kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite uz povremeno miješanje.
Drugu kremu pripremite tako da električnom miješalicom izmiješajte žumanjke sa šećerom u prahu i maslacem.
Ohlađenu prvu i drugu kremu dobro izmiješajte i premažite preko ohlađenog biskvita. Pospite kokosovim brašnom i ohladite.
Posluživanje

Kolač narežite na kocke i poslužite.
Savjet

Kremu možete pripremiti i tako da izmiješate žumanjke, šećer, brašno i oko 100 ml mlijeka zakuhate u preostalom vrućem mlijeku te kuhate oko 10 minuta dok se ne zgusne. Zatim u ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu.


Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian