Open top menu
subota, 8. veljače 2014.



Sastojci

  BISKVIT 
  •  15 dkg šećera
  •  25 dkg brašna
  •  1 dcl ulja
  •  1,5 dcl mlijeka
  •  3 kom jaja
  •  malo korice od limuna
  •  malo soli
  •  1 kom vanilin šećer
  •  1 kom praška za pecivo
  PRELJEV ZA BISKVIT 
  •  1,5 dcl voćnog čaja (ja sam stavila okus maline)
  •  3-4 žlice ruma
  KREMA 
  •  2 kom puding od čokolade
  •  1 litra mlijeka
  •  10 dkg margarina
  ŠLAG 
  •  2 dcl vrhnja za šlag (Hole)
  •   ili
  •  2 vrećice šlag pjene



PRIPREMA
  1. Žumanjke pjenasto istući sa šećerom. Dodati ostale sastojke te na kraju lagano umiješati ručno snijeg od bjelanjaka.
  2. Biskvit peći na srednjoj temperaturi (180 stupnjeva) oko 20 minuta.
  3. Kada je bisvit pečen odmah ga gusto izbosti drškom drvene kuhače, ta natopiti kolač sa čajem i rumom.
  4. Skuhati 2 pudinga od čokolade na litri mlijeka i u vrući kuhani puding dodati 10 dkg margarina te miješati dok se margarin ne otopi.
  5. Preliti kremu preko ohlađenog biskvita da uđe u rupe.
  6. Na ohlađenu kremu staviti šlag i rezati dok je skroz ohlađen


Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian