Baš jednostavna priprema ovog divnog kolača
Brza i jednostavna priprema divnog kolača.
Sastojci:
(mjerica je 1 šolja, to je šolja od 2 dcl)
4 jaja (sobne temperature)
1 šolja secera
1 šolja ulja
1 šolja mlijeka (sobne temperature)
2 šolje brasna
2 supene kašike kakaa
1 kesica vanilije
1 kesica praška za pecivo
2 kasicice kafe
Priprema:
Izmutiti jaja sa šećerom pa dodati mlijeko i ulje. U
posebnoj zdjelici pomijesajte brasno, prasak
za pecivo i vanilija secer i postepeno uz lagano mijesanje mikserom, dodavajte ulupanoj smjesi. Podijelite masu na dva dijela. U jedan dodajte kakao u prahu (razmutite ga sa dvije kasike kipuce
vode, mozete dodati i 2 kasicice kafe ako hocete zbog arome), a drugi ostavite bijel. Stavite tri
kasike bijele mase na sredinu kalupa, preko nje tri kasike braon mase, tako raditi naizmjenicno
dok ne utrosite obje mase. Ako povučemo nekoliko linija čačkalicom dobićemo kolač kao
paukova mreža. Masu nije potrebno razmazivati po kalupu, sama ce se siriti kako budete
dodavali kasiku po kasiku! Kalup je promjera 24 cm, malo ga pouljite i pospite brasnom.
Pecite kolac na 180 stepeni i kada se ispece pospite secerom u prahu.
za pecivo i vanilija secer i postepeno uz lagano mijesanje mikserom, dodavajte ulupanoj smjesi. Podijelite masu na dva dijela. U jedan dodajte kakao u prahu (razmutite ga sa dvije kasike kipuce
vode, mozete dodati i 2 kasicice kafe ako hocete zbog arome), a drugi ostavite bijel. Stavite tri
kasike bijele mase na sredinu kalupa, preko nje tri kasike braon mase, tako raditi naizmjenicno
dok ne utrosite obje mase. Ako povučemo nekoliko linija čačkalicom dobićemo kolač kao
paukova mreža. Masu nije potrebno razmazivati po kalupu, sama ce se siriti kako budete
dodavali kasiku po kasiku! Kalup je promjera 24 cm, malo ga pouljite i pospite brasnom.
Pecite kolac na 180 stepeni i kada se ispece pospite secerom u prahu.
(SMEDIA)