Open top menu
četvrtak, 27. ožujka 2014.



Sastojci
WOW čokoladni biskvit
4 komjaja  200 gšećera  70 gmaslaca  70 gčokolade  60 mlmlijeka  60 mlkipuće vode  1 žličicaarome vanilije  200 goštrog brašna  40 ggorkog kakaa  2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
za natopiti biskvit…
150 mlmlijeka  150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +) :-)
fil od jagoda s maslacem
700 ml pirea od jagoda  70 gškrobnog brašna  100 gšećera  1 žličicaarome vanilije  70 gmaslaca
kokos vanilin kremica
500 mlkokosovog mlijeka  100 ml piña colada krem likera  4 komžumanca  90 gškrobnog brašna  100 g šećera  1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml mlijeka!
Priprema
Težina:Srednje zahtjevno
1
Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
2
Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu… umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).
Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
4 /slika/617419/
E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom – 100 g čokolade + 4 žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč. Zagladila tortu špatulicom i okolo zalijepila klasičan čokoladni obruč – čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira za pečenje. Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi.
Posluživanje
Torta je delikatna, sočna, pjenasta – dobro rashlađena podsjeća na sladoledni kup. .

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian