Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.




Za testo:

- 600-700gr brasna
- 1suvi kvasac
- 200ml mleka
- 200ml vode
- 60gr maslaca
- 15gr soli
- 25gr secera
- 2 jaja
Za dekoraciju:
- suvo grozdze za nosic
- biber u zrnu za okice

Priprema:


Najpre mleko, vodu i secer zagrejte da bude toplo i dodajte maslac da se rastopi u mleku.
U drugoj posudi promesajte prosejano brasno, kvasac i so, pa ovoj smesi dodajte toplo mleko(sa drugim sastojcima) i jaja(koja ste malo umutili).
Umesite meko testo i ostavite ga na toplom da udvostruci masu.
Onda ga samo prebacite na nauljan sto i oklagijom razvucite na 1, 5cm debljine.
Okruglom modlom (8cm-precnik) vadite glave medvedica i poredjajte ih u maslacem namazan pleh.
Od ostatka testa napravite manje kuglice za njusku(zasecite je nozem po sredini) i usi.
Postavite nosice od zrna suvog grozdza i premazite kiflice jogurtom(mozete i zumancetom).
Pecite ih na 180 C oko 15-20min. dok ne dobiju zlatnu boju.


Izvor: https://www.facebook.com/pages/Najbolji-recepti/585504168179932
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian