Open top menu
srijeda, 5. ožujka 2014.



Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašičice praška za pecivo
5 kašika kakaa
6 kašika tople vode
prstohvat soli

Mliječni krem:
700 ml mlijeka
70 gr gustina
2,5 kašike šećera
100 gr bijele čokolade
150 gr putera
100 gr šećera u prahu

Glazura:
150 gr mliječne čokolade
3 kašike mleka
1 kašika šećera
100 g margarina

Dekoracija:
mrvice od čokolade

Priprema:

Ulupati bjelanca sa solju pa dodati šećer pa žumanca. Postepeno vodu uz mućenje pa na kraju brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Od ove smjese ispeći dve kore na 180 stepeni.

100 ml mlijeka odvojite i pomiješajte sa šećerom i gustinom, ostatak stavite sa izlomljenom čokoladom da provri. Kad provri zakuhajte smjesu i miješajte pa sklonite sa vatre da se ohladi. Ulupajte margarin sa šećerom u prahu pa dodajte u ohladjen krem.

Pomiješajte sve sastojke za glazuru pa stavite na laganu vatru da se otapa i skuva. Sklonite sa vatre pa ostavite da se ohladi.

Kore isprskati mlijekom pa nanijeti bijeli fil, pa pola mliječne glazure pa drugu koru, bijeli fil pa odgore ostatak glazure. Na kraju posuti mrvicama.


Preuzeto sa: www.brzikolaci.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian