Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašičice praška za pecivo
5 kašika kakaa
6 kašika tople vode
prstohvat soli
Mliječni krem:
700 ml mlijeka
70 gr gustina
2,5 kašike šećera
100 gr bijele čokolade
150 gr putera
100 gr šećera u prahu
Glazura:
150 gr mliječne čokolade
3 kašike mleka
1 kašika šećera
100 g margarina
Dekoracija:
mrvice od čokolade
Priprema:
Ulupati bjelanca sa solju pa dodati šećer pa žumanca.
Postepeno vodu uz mućenje pa na kraju brašno pomiješano sa kakaom i praškom za
pecivo. Od ove smjese ispeći dve kore na 180 stepeni.
100 ml mlijeka odvojite i pomiješajte sa šećerom i
gustinom, ostatak stavite sa izlomljenom čokoladom da provri. Kad provri
zakuhajte smjesu i miješajte pa sklonite sa vatre da se ohladi. Ulupajte
margarin sa šećerom u prahu pa dodajte u ohladjen krem.
Pomiješajte sve sastojke za glazuru pa stavite na laganu
vatru da se otapa i skuva. Sklonite sa vatre pa ostavite da se ohladi.
Kore isprskati mlijekom pa nanijeti bijeli fil, pa pola
mliječne glazure pa drugu koru, bijeli fil pa odgore ostatak glazure. Na kraju
posuti mrvicama.
Preuzeto sa: www.brzikolaci.com