SASTOJCI.ZA BISKVIT:
9 žlica brašna
9 žlica šećera
3 žlice mlijeka
3 jaja
1 vrećica praška za pecivo
5 žlica ulja
4 žlice kakao
1 vrećica vanilin šećera
ZA PRELJEV:
400 ml mlijeka
5 žlica šećera
50 ml ruma
ZA KREMU:
2 vrećice praška za puding od čokolade
1,5 l mlijeka
3 vrećice praška za puding od vanilije
10 žlica šećera
ZA UKRAŠAVANJE:
300 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
Pripremamo biskvit. Miješamo mikserom jaja, postepeno
dodajemo šećer i vanilin šećer te miješamo dok se šećer ne rastopi. Miješajući
žlicom dodajemo ulje,mlijeko i izmješamo. Dodamo brašno pomješano s praškom za
pecivo,kakao i sjedinimo sastojke. Stavimo smjesu u okrugli kalup za pečenje
premazan maslacem. Stavimo kalup u pećnicuzagrijanu na 200 stupnjeva i pečemo
30 minuta.
PRIPREMA PRELJEVA
Kuhamo mlijeko, šećer i rum dok se šećer ne rastopi.
Ohlađenim preljevom prelijemo ispečen i ohlađeni biskvit u kalupu.
PRIPREMA KREME
Pjenjačom sjedinimo 300ml mlijeka i prešak za puding od
vanilije. Razmekšani puding kuhamo u 600ml zavrelog mlijeka u koje smo dodali 5
žlica šećere.Vreli puding stavimo na biskvit u kalupu.
Pjenjačom sjadinimo 200 ml mlijeka i prašak za puding od
čokolade. Razmekšani puding skuhamo u 400ml vrelog mlijeka u koje smo dodali 5
žlica šećera.Vreli puding stavimo iznad pudinga od vanilije u kalupu.Ostavimo
da se puding ohladi i torta stisne.Nakon toga uklonimo stranice kalupa.
Miješamo mikserom slatko vrhnje dok šlag ne dobije
potrbnu čvrtoću, a zatim šlagom punimo kuharsku špricu i ukrasimo Pijanu
nevjestu.
Tortu možemo dekorirati sa čokoladnim preljevom.
Preuzeto sa: recepti.hr