Open top menu
srijeda, 5. ožujka 2014.

Pijana nevjesta

SASTOJCI.ZA BISKVIT:
9 žlica brašna
9 žlica šećera
3 žlice mlijeka
3 jaja 
1 vrećica praška za pecivo
5 žlica ulja
4 žlice kakao
1 vrećica vanilin šećera

ZA PRELJEV:
400 ml mlijeka
5 žlica šećera
50 ml ruma

ZA KREMU:
2 vrećice praška za puding od čokolade
1,5 l mlijeka
3 vrećice praška za puding od vanilije
10 žlica šećera

ZA UKRAŠAVANJE:
300 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA

Pripremamo biskvit. Miješamo mikserom jaja, postepeno dodajemo šećer i vanilin šećer te miješamo dok se šećer ne rastopi. Miješajući žlicom dodajemo ulje,mlijeko i izmješamo. Dodamo brašno pomješano s praškom za pecivo,kakao i sjedinimo sastojke. Stavimo smjesu u okrugli kalup za pečenje premazan maslacem. Stavimo kalup u pećnicuzagrijanu na 200 stupnjeva i pečemo 30 minuta.

PRIPREMA  PRELJEVA

Kuhamo mlijeko, šećer i rum dok se šećer ne rastopi. Ohlađenim preljevom prelijemo ispečen i ohlađeni biskvit u kalupu.

PRIPREMA KREME

Pjenjačom sjedinimo 300ml mlijeka i prešak za puding od vanilije. Razmekšani puding kuhamo u 600ml zavrelog mlijeka u koje smo dodali 5 žlica šećere.Vreli puding stavimo na biskvit u kalupu.

Pjenjačom sjadinimo 200 ml mlijeka i prašak za puding od čokolade. Razmekšani puding skuhamo u 400ml vrelog mlijeka u koje smo dodali 5 žlica šećera.Vreli puding stavimo iznad pudinga od vanilije u kalupu.Ostavimo da se puding ohladi i torta stisne.Nakon toga uklonimo stranice kalupa.

Miješamo mikserom slatko vrhnje dok šlag ne dobije potrbnu čvrtoću, a zatim šlagom punimo kuharsku špricu i ukrasimo Pijanu nevjestu.

Tortu možemo dekorirati sa čokoladnim preljevom.


Preuzeto sa: recepti.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian