Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.

Kremasta Monte torta odlično će se uklopiti u obiteljska slavlja. Sigurni smo kako ćete sve oduševiti svojim slastičarskim umijećem napravite li upravo ovu tortu.


Biskvit
15 dkg lješnjaka  
6 bjelanjaka  
6 velikih žlica šećera  
6 velikih žlica brašna

Krema
6 žumanjaka  
10 dkg šećera  
2 vanil pudinga  


2 velike žlice brašna  
1 l mlijeka  
1 vanil šećer  
25 dkg margarina za kreme ili maslaca  
10 dkg šećera u prahu

Ostalo
20-ak dkg nutelle  
15 dkg petit keksa  
10 dkg čokolade za kuhanje  
1 šlag

Priprema
Lješnjake lagano prepržiti u pećnici te ih ohladiti i osloboditi od korice. Staviti ih u čvršću krpu te batom za meso istući, no tako da ostanu i malo krupniji komadići. Za biskvit od bjelanjaka istući čvrst snijeg, dodati šećer te na kraju lagano umiješati brašno. Ukoliko će torta biti okrugla biskvit peći u okruglom kalupu promjera 26 cm prethodno prekriven pek papirom. U prekriveni kalup prvo istresti i rasporediti usitnjene lješnjake te preko toga istresti istučene bjelanjke. Peći 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Ohlađen biskvit prevrnuti naopako, tako da dio s lješnjacima bude okrenut prema gore. Za kremu je potrebno zagrijati 8 dcl mlijeka s vanil šećerom.

U 2 dcl mlijeka umutiti 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna te 6 žumanjaka. Kad mlijeko zavrije dodati sjedinjenu smjesu pudinga, brašna i žumanjaka. Kad se krema skuha staviti ju na hlađenje, a u hladno dodati margarin ili maslac te šećer u prahu. Kremu prepoloviti te u pola dodati otopljenu čokoladu. Nutellu zagrijati te premazati lješnjake. Keks izlomiti te poredati na nutellu. Na keks staviti žutu kremu, zatim čokoladnu kremu te staviti u hladnjak. Kad se torta ohladila prekriti ju šlagom te po želju ukrasiti lješnjacima.

Izvor, foto: coolinarika/frezija74

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian