Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.

Fantastična Milka torta koju nije potrebno peći, što će vam uštediti vrijeme, ali i energiju. S druge strane dovoljno je ukusna da zadovolji i najstože napce.



Sastojci:

1 l mlijeka
10 žlica šećera
3 vrećice pudinga od vanilije
30 dkg mliječne milka čokolade
10 dkg bijele milka čokolade
500 ml slatkog vrhnja za šlag
petit keks



Priprema
U 200 ml mlijeka razmutiti 3 vrećice pudinga od vanilije te šećer. Preostalih 800 ml mlijeka zagrijati na pećnici te dodati smjesu pudinga i šećera, kuhati koju minutu, a nakon što je gotovo podijeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio staviti mliječnu čokoladu, a u drugi bijelu čokoladu. Ostaviti da se ohladi. Umutiti slatko vrhnje za šlag pa 1/4 dodati u prvi dio kreme, a isto toliko i u drugi dio kreme.

Slaganje
U odabranu posudu na dno poslagati petit keks namočen u mješavinu mlijeka i ruma, na njega rasporediti kremu s bijelom čokoladom, na nju istresti i ravnomjerno rasporediti pola preostalog slatkog vrhnja za šlag. Na šlag slagati petit keks namočen u mlijeko i rum te na njega istresti i rasporediti prvo kremu od mliječne čokolade, a zatim preostalo slatko vrhnje za šlag s kojim ujedno treba i ukrasiti tortu. Dodatno ju možete ukrasiti po želji.

Rashlađenu poslužiti.




Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian