Open top menu
četvrtak, 27. ožujka 2014.

Pizza je izrazito popularno jelo, nudi se na svakom koraku, u različitim formama, no ipak je mnogo i onih koji ga rado pripremaju u vlastitoj kuhinji. Bezbroj je varijacija u kojima se pizza može napraviti, ali je osnova svega dobro tijesto. Za ovaj recept, iako je vrlo jednostavan, mnogi kažu da je najbolji.


Sastav:
  • 1/2 kašičice suhog kvasca,
  • 1 prstohvat šećera,
  • 4 šolje bijelog brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Pomiješajte 1,5 šolju tople vode, kvasac i šećer te ostavite da odstoji 10-15 minuta.
U drugu zdjelu pomiješajte brašno i so, te napravite udubljenje u koje stavite otopljeni kvasac i maslinovo ulje.
Zamijesite tijesto i ostavite na toplom oko 1,5 h da naraste.

Ako žurite: Tijesto za pizzu s jogurtom
Kad nemate vremena čekati da tijesto naraste, rješenje je recept u kojem se umjesto kvasca koristi prašak za pecivo.
Sastav:
  • 25 dkg brašna,
  • 1/2 kesice praška za pecivo,
  • 1 kašičica soli,
  • čaša jogurta ili kiselog vrhnja,
  • ulje
Priprema:
Pomiješajte brašno, pola vrećice praška za pecivo, so, jogurt ili kiselo vrhnje. Zamijesite tijesto, a ruke možete prethodno nauljiti kako biste lakše rukovali tijestom.
Razvaljajte tijesto, stavite na lim, dodajte željeni nadjev i pecite oko 15 minuta na 220 °C.
Zbog praška za pecivo i jogurta tijesto ne treba stajati, pa pizzu možete pripremiti odmah!
DOZNAJEMO.COM
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian