Sastojci za kore (x3):
6 komada jaja
6 kašika šećera
12 kašika mljevenih oraha
4 kašike pšeničnog brašna
1 kašika kakao praha
na vrh noža praška za pecivo
Fil:
1.2 l mlijeka
140 gr gustina
10 kašika šećera
3 kesice burbon vanilin šećera
1 kesica vanilin šećera
500 gr maragrina
3 kg banana
Okolo:
200 gr šlag pjene
2.5 dcl mlijeka
Priprema kora:
Umutiti jaja i šećer. U to dodati pomiješane suve
sastojke. Peći koru na 180 stepeni. Ponoviti postupak 3 puta.
Fil:
Izmiješati gustin sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka
zajedno sa šećerom staviti da prokuha. Skuhati gustin u mlijeku.
U ohladjen fil umutiti margarin.
Filovanje:
Podijeliti fil na 6 dijelova.
Staviti na koru 1 dio fila, sjećene polovljene banane, 2
dio fila i na kraju koru.
Ponoviti to još jednom i okolo torte namazati ostatak
fila.
Dekorisanje
Izmutiti šlag sa mlijekom i namazati okolo. Ja koristim C
šlag pakovanje od 500 gr pa umutim koliko mi odgovara.
Preuzeto sa: coolinarika.com.