Open top menu
srijeda, 5. ožujka 2014.




Sastojci za kore (x3):
6 komada jaja 
6 kašika šećera 
12 kašika mljevenih oraha 
4 kašike pšeničnog brašna 
1 kašika kakao praha 
na vrh noža praška za pecivo

Fil:
1.2 l mlijeka 
140 gr gustina 
10 kašika šećera 
3 kesice burbon vanilin šećera 
1 kesica vanilin šećera 
500 gr maragrina 
3 kg banana

Okolo:
200 gr šlag pjene
2.5 dcl mlijeka

Priprema kora:

Umutiti jaja i šećer. U to dodati pomiješane suve sastojke. Peći koru na 180 stepeni. Ponoviti postupak 3 puta.

Fil:

Izmiješati gustin sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka zajedno sa šećerom staviti da prokuha. Skuhati gustin u mlijeku.

U ohladjen fil umutiti margarin.

Filovanje:


Podijeliti fil na 6 dijelova.
Staviti na koru 1 dio fila, sjećene polovljene banane, 2 dio fila i na kraju koru.
Ponoviti to još jednom i okolo torte namazati ostatak fila.

Dekorisanje

Izmutiti šlag sa mlijekom i namazati okolo. Ja koristim C šlag pakovanje od 500 gr pa umutim koliko mi odgovara.


Preuzeto sa: coolinarika.com.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian