Open top menu
četvrtak, 24. travnja 2014.

Postoji puno razloga zašto je doručak najbitniji obrok u toku dana – on pokreće metabolizam, obezbeđuje dovoljno energije.



Voće i sir Ovaj ujednačeni doručak odličan je izbor ako nemate mnogo vremena ujutro. U plastičnu kesu ubacite jabuku, naseckane komadiće sira i nekoliko oraha.

Tost sa puterom od kikirikija

Dve kašičice putera od kikirikija namažite na tost od celih žitarica i dobićete odličan obrok pun proteina i
vlakana. Za dodatna vlakana, stavite malo suvog grožđa.
Krofna i čokoladno mleko
Izaberite praznu krofnu i nemasno čokoladno mleko. Hranljiva vlakna možete dodati tako što ćete pojesti i
četvrtinu šolje badema ili suvog voća.
Šejk od jagoda

U blender ubacite sveže jagode i nemasno mleko (može i sojino). Po želji dodajte i bananu, a šejk možete
napraviti i veče pre, pa ga čuvati u frižideru.
Sladoled sa žitaricama
Kao što svi znamo, žitarice sa mlekom su idealan doručak. Umesto mleka, možete ih ubaciti i u “lajt” sladoled
od vanile ili zamrznuti jogurt. Dodajte malo svežeg voća za dozu vitamina i vlakana.

Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian