Open top menu
četvrtak, 24. travnja 2014.



Sastojci:

Za koru:
3 jajeta
5 kašika šećera
3 kašike tople vode
3 kašike brašna
3 kašike kakaoa
1/2 praška za pecivo
Za preliv:


1/2 dl mleka
2 kašike neskvika
Za beli krem:
6 dl mleka
5 kašika šećera
6 kašika gustina
2 kašike brašna
2 vanil-šećera
20 g bele čokolade
150 g margarina
Za tamni krem:
200 g crne čokolade (viši procenat kakaoa)
100 g mlečne čokolade
5 dl slatke pavlake

Priprema:
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati vodu i još malo mutiti. Umešati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo.
2. Sve sjediniti, uliti u pleh (20×30 cm) obložen papirom i peći na 180 °C oko 20 minuta.
3. Pečeni biskvit preliti neskvikom razmućenim vrelim mlekom.
4. Beli krem: odvojiti nekoliko kašika mleka i umutiti gustin i brašno, a preostalo mleko skuvati sa šećerom.
5. Kada mleko provri, ukuvati razmućen gustin. Pred kraj umešati belu čokoladu i vanil-šecer. Šerpu pokriti providnom folijom i ostaviti da se hladi.
6. Prohla đen krem sastaviti sa ulupanim margarinom.
7. Tamni krem: pomešati slatku pavlaku sa izlomljenom crnom i mlečnom čokoladom, kuvati na tihoj vatri dok se čokolade ne istope. Ostaviti da se hladi u frižideru najmanje 2 sata.


8. Ohlađ en biskvit premazati belim pa tamnim kremom. Ukrasiti šlagom

Izvor: www.lepotaizdravlje.r
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian