Open top menu
petak, 25. travnja 2014.




Sastojci:

1 dupli paket piškota, ima 26 komada
600 ml mleka + 50 ml za umakanje
2 puding aod čokolade
5 kašika šećera
100gr jake čokolade ( ja stavila Menaž )
200 ml slatke pavlake
10 kašika mlevenog keksa

Priprema:

Dugački kalup za pečenje hleba obložiti prijanjajućom folijom.

6 komada piškota umočiti u mleko i poslagati po dnju kalupa, u red po dve, stane 3 x po dve piškote, staviti ih na sredinu kalupa.

Oko 6 poslaganih piškota, u krug poslagati uspravno ostatak piškota. Faliće vam dve, ali ja nisam htela otvarati ceo paket za 2 komada. Piškot ekoje idu okolo ne umakati jer će se saviti.

Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka, pa ostatak staviti da provri.

Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre.

Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se skroz ohladi.

Ulupati slatku pavlaku i dodati je kremu uz miksiranje.

Podeliti krem na dva dela, pa u jedan staviti mleveni keks i sjediniti.

U kalup u koji ste stavili piškote istresti prvo deo sa keksom i poravnati pa istresti drugi deo.

Odgore može šlag.

Dobro ohladiti pa poslužiti.

Izvor: http://brzikolaci.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian