Open top menu
četvrtak, 24. travnja 2014.



Sastojci:

6 jaja
3 šoljice šećera + 6 kašika
2 šoljice ulja
9 kašike brašna
125 g margarina
6 kašika šećera
200 g čokolade za kuvanje
100 g ”euroblok” čokolade


Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 3 šoljice šećera i mutiti dok se ne otopi.
2. Dodati 7 kašika brašna, ulje i izrendanih 100 g čokolade i lagano promešati varjačom.
3. Smesu sipati u podmazan pleh i peći na 200 °C dok ne porumeni.
4. Posebno umutiti 6 žumanca sa 6 kašika šećera, dodati 2 kašike brašna, 125 g margarina i 100 g izrendane čokolade. Smesu sipati u šerpu pa kuvati dok ne proključa.
5. Vruću smesu sipati preko kore i posuti izrendanim ”euroblokom”.

Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian