Open top menu
četvrtak, 24. travnja 2014.



Sastojci:

Za koru:
4 jajeta
100 g šećera
50 g brašna
50 g gustina
Za fil:
100 g eurokrema
150 g višanja
100 g čokolade
150 g mlevenog keksa
preliv od jagode

Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom. Sjediniti žumanca sa snegom od belanaca i lagano promešati varjačom. Zatim dodati brašno i gustin, te promešati varjačom.
3. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15 min. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu.
4. Koru premazati eurokremom, preliti sa malo preliva od jagoda, posuti višnjama i mlevenim keksom, pa ponovo uviti u rolat.
5. Čokoladu istopiti, premazati rolat i posuti mlevenim keksom.

Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian