Open top menu
ponedjeljak, 7. travnja 2014.

Ne trebamo vas previše voditi u ovaj recept. On nije težak, a tortom će biti svi oduševljeni. Čokoladica je je sjajna, a zašto ne bi bila i torta. Mislimo da je još bolja! Evo recepta...



Sastojci za 3 kore:



12 bjeljanjaka, 450 grama šećera, 3 žlice brašna, 450 grama kikirikija (oljuštenog i zapečenog 10tak min u pećnici)

Krema:

12 žumanjaka, 200 grama šećera, 125 grama margarina, 100 grama čokolade za kuhanje, 4 Snickers čokoladice - od po 50 grama, 100 grama mliječne čokolade.

Priprema:

Od gore navedenih sastojaka za koru ispecite tri kore. U jednu ide 4 bjeljanjka koja ste posebno umutili sam 150 grama šećera, dodali 1 žlicu brašna i sitno nasjeckanog kikirikija 150 grama. Ispecite ih 3.

U 12 žumanjaka umutiti 200 grama šećera i kuhati na pari. Nako 10-15 minuta kuhanja na pari umješajte u toplu kremu kockice čokolade za kuhanje i kockice margarina. Kada se dodani sastojci istope, a krema sjedini - stavite ju da se ohladi. Uhladnu kremu dodajte iskidane čokoladice Snickers i 100 grama mliječne čokolade na kockice.

Ovim filom premazati dvije kore a treću (godnju) koru ukrasiti glazurom od čokolade i sitno nasjeckanim kikirikijem.
(COOLINARKA.COM)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian