Open top menu
subota, 12. travnja 2014.





Sastojci

tijesto
 3 jaja  
3 žlice šećera
  3 žlice brašna 
  malo praška za pecivo

krema

 1/2 l mlijeka
  1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  15 dkg šećera 
 1 kesica želatine u prahu od 10 gr  
15 dkg poprženih lješnjaka 
 15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)



Priprema

1
ugrijat peć na 160°C
2
Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
3
Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
4
Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
5
Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
6
Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)

Posluživanje
Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove između kreme)...podijelite kremu na tri dijela ..
Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u led (samo da se malo stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;)

Izvor: https://www.coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian