Sastojci:
NEPEČENA KORA
1/2 l mleka 150 gr šećera 1 puding od čokolade 150 gr margarina 15 komada jafa biskvita 150 gr plazma keksa ili petit ber 50 gr raznobojne žele bombone po želji suvog grožđa strugane kore pomoranže
ŽELE
1,5 dl soka od sveže pomorandže ili đusa 3 kašike šećera 3-4 kašike gustina 1 dl vode
ČOKOLADNI PRELIV
100 gr čokolade za kuvanje 5 kašike šećera 6-7 kašike vode 1 kašika ulja
Priprema:
1
Keks, jafu i žele bombone iseckajte, stavite u sud, dodajte ml.orahe i oprano suvo grožđe.
Stavite šećer da se otopi pa kada dobije karamel boju dodajte 4 dl mleka i na laganoj vatri kuvajte dok se savšećer ne otopi. Puding rastvorite u 1 dl mleka pa zakuvajte u provrelo mleko. Ostavite da se prohladi pa u njega dodajte margarin i sve umutite mikserom. U to dodajte ostale pripremljene sastojke i sve dobro izmešajte. Dobijenu smesu stavite na pravougaonu tacnu i lepo izravnjajte. Ostavite u frižider.
2
U sud stavite vodu, pola količine soka i šećer da provri i u to dodajte gustin rastvoren u ostatak soka. Kuvajte dok se ne zgusne pa dobijenim želeom premažite kolač. Ostavite da se dobro ohladi.
3
Na kraju kolač prelijte čokoladnim prelivom (skuvajte vodu, šećer i čokoladu i na kraju dodajte ulje).
Izvor: http://www.coolinarika.com/