Open top menu
subota, 5. travnja 2014.


Sastojci:

NEPEČENA KORA

 1/2 l mleka  150 gr šećera  1 puding od čokolade  150 gr margarina  15 komada jafa biskvita  150 gr plazma keksa ili petit ber  50 gr raznobojne žele bombone  po želji suvog grožđa   strugane kore pomoranže

ŽELE

 1,5 dl soka od sveže pomorandže ili đusa  3 kašike šećera  3-4 kašike gustina  1 dl vode

ČOKOLADNI PRELIV
 100 gr čokolade za kuvanje  5 kašike šećera  6-7 kašike vode  1 kašika ulja

Priprema:

1
Keks, jafu i žele bombone iseckajte, stavite u sud, dodajte ml.orahe i oprano suvo grožđe.
Stavite šećer da se otopi pa kada dobije karamel boju dodajte 4 dl mleka i na laganoj vatri kuvajte dok se savšećer ne otopi. Puding rastvorite u 1 dl mleka pa zakuvajte u provrelo mleko. Ostavite da se prohladi pa u njega dodajte margarin i sve umutite mikserom. U to dodajte ostale pripremljene sastojke i sve dobro izmešajte. Dobijenu smesu stavite na pravougaonu tacnu i lepo izravnjajte. Ostavite u frižider.
    U sud stavite vodu, pola količine soka i šećer da provri i u to dodajte gustin rastvoren u ostatak soka. Kuvajte dok se ne zgusne pa dobijenim želeom premažite kolač. Ostavite da se dobro ohladi.
3
Na kraju kolač prelijte čokoladnim prelivom (skuvajte vodu, šećer i čokoladu i na kraju dodajte ulje).

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian