Open top menu
subota, 5. travnja 2014.


Veoma ukusna, kremasta torta, ne peče se, lako se pravi, idealna za domaćice početnice.

Sastojci:

500 g šlaga
500 ml kisele vode
250 g crnog eurokrema tipa nutella ili fineti
200 g mlevene plazme


3 šlag krema od vanile
50 g rendane čokolade
100 g mlevenih lešnika

Priprema:

Umutiti šlag i kiselu vodu pa podeliti na dva dela. U prvi dodati eurokrem, a u drugi keks. Šlag krem umutiti. Na poslužavniku prvo sipati fil od keksa i oblikovati tortu. Posuti sa malo lešnika i čokolade. Preko toga fil od šlag krema, pa opet malo lešnika i rendane čokolade. Preko gotove torte stavitii šlag kremu. Posuti je mlevenim lešnicima i rendanom čokoladom. Gotovu tortu staviti u hladnjak da se malo stegne i bolje seče.

Izvor: http://www.oklagija.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian