Open top menu
subota, 5. travnja 2014.




Zaista veoma jednostavno!

Sastojci:
225 g čokolade za kuvanje
150 g šećera u prahu


5 jaja
1 kašičica nes-kafe
250 ml slatke pavlake

Priprema:
Zagrejati rernu na 220c. Na pleh dimenzije 23-33 cm staviti papir za pečenje Razdvojiti žumanca i belanca. Sipati šečer u prahu u žumanca, mutiti mikserom dok ne postanu svetla i penasta. Istopiti čokoladu sa malo vode na pari, mikrtalasnoj ili u šerpici. Umešati toplu čokoladu sa žumancima. Umutiti belanca u čvrst sneg, pa polako sjediniti sa smesom od čokolade. Sipati smesu u pleh i peći 12-14 min. Ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku sa malo šećera u prahu ako nije slatka. Mazati ravnim nožem preko rolata.
Savet: Još jednostavnija varijanta za filovanje. Čokoladnu ohlađenu koru iseći na tri jednake kore pa ređati, kora + slatka pavlaka + kora+ sl.pavlaka + kora na kraju staviti šećer u prahu.
Bon Appetit!

Izvor: oklagija.rs

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian