Open top menu
subota, 5. travnja 2014.

Liči na Jaffa kolač. Brzo se pravi, još brže pojede. Jedan od mojih omiljenih.



Sastojci 

4 veća jaja  
1 šolja šećera (šolja od 250ml. za sve)  
1 šolja jogurta  
1/2 šolje ulja (može i maslinovo ko voli)  
1+1/2 šolja brašna  
2 kašičice praška za pecivo  
1 kašika rendane kore narandže (ili više, po ukusu)  
1/2 kašičice ekstrakta vanile  malo soli  



 preliv: 
 1/3 šolje šećera   
svež sok od jedne veće narandže  

 glazura:
   jednaka količina Nutele i svežeg soka narandže

Priprema

1
Umutiti jaja, so, šećer, jogurt, ulje. Dodati koru narandže, vanilu, brašno i prašak za pecivo. Mutiti još  malo.
2
Sipati u kalup obložen pek papirom. Veličina kalupa, br.26 ili br.28.

3
Peći, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180°C oko 30-40min. 
4
U međuvremenu, prokuvati sok od narandže i šećer, dok se šećer ne otopi.
Pečen kolač ostaviti desetak minnuta da se prohladi a onda izbockati čačkalicom i natopiti sokom. Ohladiti.
5
Jednaku količinu Nutele i soka od narandže otopiti na tihoj vatri i preliti preko kolača.
(Recimo, dve kašike Nutele i dve kašike soka narandže. Onoliko soka koliko je dovoljno da se dobije fina glazura.  Da ne bude ni previše gusto ni retko.)
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian