Open top menu
subota, 5. travnja 2014.



Ukusna, slana štrudla sa pavlakom. Prijatno!

Sastojci:
500 g brašna
200 ml mleka
20 g kvasca svežeg (pola paketića)
100 g margarina
1 kašikica šećera
2 kašikice soli
1 jaje + 1 žumance (belancetom kasnije premazujemo štrudlu)
pola čaše pavlake

Priprema:
Razmutiti kvasac da naraste. U brašno staviti jedno jaje, jedno žumance i margarin, pa zamestiti testo sa kvascem. Ostaviti pola sata da naraste. Kad je testo poraslo, premesiti ga, izručiti na radnu površinu i podeliti na dva jednaka dela. Delove rastanjiti što tanje u pravougaoni oblik i širu stranu premazati do polovine pavlakom. Uviti u rolat oba dela, i isprepletati ih u pletenicu. Staviti u tepsiju, premazati belancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni 30 – 45 minuta.

Izvor: http://www.oklagija.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian