Open top menu
subota, 5. travnja 2014.



Razni se kolači prave se ovim ili onim keksom. Evo još jednog recepta u kojem je upotrebljena Jaffa :)

Sastojci:

3 jaja
300 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
200 g margarina
300 g plazma keksa
kutija jaffa keksa
Za glazuru:
30 g margarina
200 g čokolade
malo mleka

Priprema:

Dobro umutiti jajeta šećerom i vanilin šećerom. Staviti šerpu na blagu vatru. Stalno mešati varjačom. Posle 5 minuta dodati 30 g čokolade za kuvanje. Mešati dok se čokolada ne otopi. Margarin iseckati na 10-ak kockica. Jednu po jednu dodavati u jaja. Dodati sledeću tek kad se prethodna skroz istopila. Sve vreme mešati. Sve zajedno se kuva oko 20-25 minuta. Masa treba da bude i dalje tečna kad se skida sa vatre. Skinuti sa vatre i dodati plazma keks. Polako dodavati keks. Masa treba da bude polu-gusta. Uljem podmazati tepsiju i izliti pola mase. Poređati jaffa keks, pa dodati ostatak mase. Ostaviti malo da se prohladi. Za to vreme napraviti glazuru.

Izvor: http://www.oklagija.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian