Open top menu
subota, 5. travnja 2014.



Sastojci

30 gr secera u prahu
 300 gr jagoda
  500 gr mascapona
 5 -6 SK sirupa od jagode /maline


  1 jaje
 5-6 piskota sa okusom jagode
1 vanilin secer

Priprema

1
Umutiti bjelance u cvrst snijeg , dodati u mascapon, pa zatim dodati zumance , umutiti sve dodbro, dodati secer , vnanilin secer takoder..
2
Ocistiti jagode i isjeci na na zeljene komade , ostaviti nekoliko za dekoraciju..i isjecene dodati u smjesu sa mascaponom..
3
Izdrobiti piskote , na ne previse sitne komade..
4
U posudu (  casu  ) u kojoj zelite posluziti tiramisu, staviti kasiku sirupa, pa potom izdrobljene piskote, pa po tome staviti mascapon..i odozgo jagode , pa potom mrvice piskote..

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian