Open top menu
utorak, 1. travnja 2014.

http://kuhari.com/wp-content/uploads/2012/04/Torta-ferrero-rosher-3-640x360.jpg?dbbc84

Sastojci:


Biskvit


100 g maslaca

100 g šećera u prahu

4 žumanca



4 belanca

150 g čokolade za kuvanje

1 vanilin šećer

70 g brašna

1 kašikica praška za pecivo

70 ml slatke pavlake

130 ml mleka

so


Krema


300 g nutele

300 g maskarponea

250 g prženih lešnika

150 g čokolade za kuvanje


Priprema


Penasto umutiti maslac sa šećerom. Čokoladu otopiti na pari. Od belanaca umutiti čvrst sneg.

Kada je smesa  maslaca i šećera postala penasta, dodati  žumanca jedno po jedno, ohlađenu čokoladu i vanil šećer pa promešati. Zatim dodati i brašno prosejano s praškom za pecivo pa mešajući dodati malo soli, slatku pavlaku, mleko i čvrst sneg od belanaca. Smesu preneti u podmazan i brašnom posut kalup i peći na 180ºC oko 30 minuta.

Pečen biskvit ostaviti da se ohladi u kalupu pa ga izvaditi i preseći na dve ili tri kore.

Za krem izmiksirati krem sir, pržene mlevene lešnike, nutelu i na pari otopljenu čokoladu.

Kore premazati kremom i staviti u fružider da se dobro ohladi.


Izvor: http://kolacii.blogspot.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian