SASTOJCI
Tijesto:
- 180 g glatkog brašna Belje
- 60 g šećera u prahu
- 120 g margarina
- malo soli
- 1 žumanjak
Nadjev:
- 400 g Abc svježeg krem sira
- 120 g šećera u prahu
- 6 jaja
- puding od vanilije
- 60 g škrobnog brašna
- ribana korica limuna
- vanilin šećer
- 2,5 dl slatkog vrhnja
Obloga:
- 2 banane
- 300 g jagoda ili malina
- 5 žlica marmelade (od marelica)
- 2 vrećice preljeva za tortu (prozirnog)
- malo limunovog soka
- listići badema
PRIPREMA
Prhko tijesto ostavite 1 h na hladnom te ga razvucite u okrugli kalup.
Za nadjev pomiješajte Abc svježi krem sir sa šećerom u prahu dodajući postepeno jaja. Prašak za puding prosijte sa škrobnim brašnom.
Koricu limuna i vanilin šećer umiješajte u sir i dodajte tučeno slatko vrhnje.
Pećnicu ugrijte na 200°C i pecite tortu oko 1 h. Kada se ohladi premažite ugrijanom marmeladom, posložite voće nakapano limunovim sokom, dodajte preljev za torte i pospite listićima badema.
Za nadjev pomiješajte Abc svježi krem sir sa šećerom u prahu dodajući postepeno jaja. Prašak za puding prosijte sa škrobnim brašnom.
Koricu limuna i vanilin šećer umiješajte u sir i dodajte tučeno slatko vrhnje.
Pećnicu ugrijte na 200°C i pecite tortu oko 1 h. Kada se ohladi premažite ugrijanom marmeladom, posložite voće nakapano limunovim sokom, dodajte preljev za torte i pospite listićima badema.