Open top menu
subota, 19. travnja 2014.

SASTOJCI

Tijesto:
  • 180 g glatkog brašna Belje
  • 60 g šećera u prahu
  • 120 g margarina
  • malo soli
  • 1 žumanjak
Nadjev: 
  • 400 g Abc svježeg krem sira
  • 120 g šećera u prahu
  • 6 jaja
  • puding od vanilije
  • 60 g škrobnog brašna
  • ribana korica limuna
  • vanilin šećer
  • 2,5 dl slatkog vrhnja


Obloga: 
  • 2 banane
  • 300 g jagoda ili malina
  • 5 žlica marmelade (od marelica)
  • 2 vrećice preljeva za tortu (prozirnog)
  • malo limunovog soka
  • listići badema

PRIPREMA

Prhko tijesto ostavite 1 h na hladnom te ga razvucite u okrugli kalup.

Za nadjev pomiješajte Abc svježi krem sir sa šećerom u prahu dodajući postepeno jaja. Prašak za puding prosijte sa škrobnim brašnom.
Koricu limuna i vanilin šećer umiješajte u sir i dodajte tučeno slatko vrhnje.

Pećnicu ugrijte na 200°C i pecite tortu oko 1 h. Kada se ohladi premažite ugrijanom marmeladom, posložite voće nakapano limunovim sokom, dodajte preljev za torte i pospite listićima badema.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian