Open top menu
nedjelja, 20. travnja 2014.

Biskvit, pa krema, pa glazura, pa sve to još jednom! Kinder kolač u sebi ne skriva igračku, već samo slatke sastojke za prste polizati!



Sastojci

Za biskvit:
 6 jaja  
80 g šećera 
 6 žlica tople vode 


 80 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
1Prašak za pecivo 
  20 g kakaa
Za kremu:
 1 l mlijeka  100 g Gussnela 
 30 g šećera  
1 Vanilin šećer
250 gmaslaca  250 gšećera u prahu
Za čokoladnu glazuru:

 250 g čokolade  
150 g maslaca


Priprema
1
Za pripremu ove slastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremit ćete ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
2
Nakon toga pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
3
Odmah dodajte tri žlice tople vode, smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta.
4
Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
5
Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
6
Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
7
Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
8
Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.
Posluživanje

Kolač dobro ohladite i poslužite.

Izvor: http://www.coolinarika.com/


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian