Open top menu
nedjelja, 6. travnja 2014.




Kora:
200 g brašna
8 kašike šećera
150 g putera
Fil:
6 listova želatina
250 g šlaga
350g jogurta
6 kašika šećera
½ limunovog soka

Priprema:
U vanglicu staviti sastojke, zamesiti rukom u glatko testo: Uviti u foliju I ostaviti u frižider 30 min. Podeliti na 2 dela I ispeći dve kore.
Pleh podmazati, razviti testo viljuškom izbockati na nekoliko mesta I staviti da se peče.Peče se na 200 stepeni 10 min.
Kada je pečeno izvaditi da se ohladi I staviti jednu koru u kalup za torte.
Fil:
Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice, slag dobro umutiti, jogurt pomešati sa šećerom I sokom od limuna.Želatin dodati masi sa jogurtom I kada se počne zgušnjavati dodati umućen slag.Pomešati iravnomerno I naneti jedan deo preko kore pa poredati voće (jagode ili po želji) I rasporediti ostali deo fila. Staviti drugu koru preko nje umućen slag I dekoracija po želji. Držati u frižideru do posluženja.


Izvor: https://www.facebook.com/Receptizatorteikolace
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian